OBEC ZVĚSTOV

Projev z pohřbu Bohumila Děda

19.01.2017

Dovolte mi rozloučit se naposledy s naším bývalým starostou obce Zvěstov, manželem, tatínkem, dědečkem a kamarádem – panem Bohumilem Dědem, který odešel z našich řad v nedožitých 73 letech. Pan Děd nastoupil do funkce starosty v roce 1998. Pro svůj kladný přístup ke spoluobčanům, kamarádskému jednání a díky dobrému vedení obce byl zvolen ve třech volebních obdobích do funkce starosty obce Zvěstov.
Za šestnáct let práce pro obec se mu povedlo mnoho dobrých věcí. Rád bych zavzpomínal na ty nejdůležitější. Byla to určitě plynofikace obce Zvěstov a osady Libouň, oprava kostela ve Šlapánově a výstavba nového multifunkčního obecního domu.

V roce 2012 podstoupil operaci srdce v pražském IKEMu. Po operaci nastaly zdravotní potíže, kvůli kterým zůstal v nemocnici půl roku. Po propuštění vedl obec ještě další dva roky.

Milý Bohouši, chtěl bych Ti jménem svým, jménem obecního úřadu a všech bývalých i současných členů zastupitelstva poděkovat za práci, kterou jsi vykonal pro obec.

Loučím se s tebou jménem všech Tvých kamarádů, jménem hasičů obce Zvěstov a jménem Mysliveckého sdružení Ratměřice s přáním, aby Ti země česká, země, kterou jsi tolik miloval a po které jsi tak rád chodil, byla zemí lehkou.

Čest Tvé památce

Karel Novotný, místostarosta obce Zvěstov

« Zpět