OBEC ZVĚSTOV

Zvěstov - Festival OPEN AIR 2019

16.12.2019

 

 

Název projektu:                         Zvěstov - Festival OPEN AIR 2019

Poskytovatel dotace:                 Středočeský kraj, Fond hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof

Celkový rozpočet projektu:        63 953 Kč

Získaná dotace:                         50 000 Kč

Realizace:                                  2019

 

Cílem projektu bylo uspořádání 7. ročníku festivalu malých regionálních kapel v obci Zvěstov - OPEN AIR. V návaznosti na úspěšné minulé ročníky byl v roce 2019 program rozšířen o více kapel, které se představily 10. 8. 2019 od 14:00.

Celý program proběhl v prostoru před zvěstovským zámkem, který prochází postupnou záchranou a revitalizací. Proto byl celý minifestival koncipovaný tak, aby se zviditelnila tato poněkud opomíjená památka, která je v majetku obce. Právě Obec Zvěstov do její záchrany a stabilizace v posledních třech letech významně investuje. Uspořádáním festivalu jsme přispěli k oživení kulturního dění v obci a regionu, nabídli prostor regionálním kapelám a současně pořádáním festivalu v těsné blízkosti zámku (v postupně obnovovaném parku) upozornili veřejnost na postupnou obnovu této významné památky.

Festival navštívilo přibližně 300 lidí všech věkových kategorií, kteří se výborně bavili a užívali si různorodé hudební žánry, přestože akci provázela nepřízeň počasí. Regionální hudební uskupení dostaly prostor pro prezentaci svých i převzatých písní.

Po celou dobu akce bylo zajištěno občerstvení, které organizačně zaštítili svou dobrovolnou prací zejména mladí obyvatelé z obce Zvěstov.

 

Fotografie

« Zpět